Sağlık ve Beslenme

teacher image

Temizlik ve hijyen, okulumuzun üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biridir. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak yürütülen "Temiz okul, Sağlıklı Okul" projesinden Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Her üç ayda bir okulumuzun tamamı virüs ve mikroplara karşı nano teknoloji ürünleriyle, sertifikalı bir şekilde, uzman şirketlerce özel olarak dezenfekte edilmektedir.

Çocuk sağlığı için beslenme önemlidir. Dolayısı ile öğünlerimizi okulumuz mutfağında hijyen kuralları dahilinde, mevsim sebze ve meyveleri ile hazırlanan yemeklerimiz oluşturmaktadır.

Çocuk sağlığı için egzersiz de önemlidir. Bu sebeple, öğrencilerimize gün içerisinde okul içi ve bahçesinde mutlaka hareket imkanı tanımaktayız.

Çocukların, sağlık, öz bakım becerileri ve hijyen kuralları konusunda sürekli olarak eğitilmesine ise özellikle önem vermekteyiz. El yıkama ve diş fırçalama alışkanlığını ilk günden itibaren kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Hasta olan çocukların okula gönderilmemeleri konusunda ailelerin özen göstermesini rica etmekteyiz. Herhangi bir bulaşıcı hastalık durumunda velilerimiz bizleri, bizler de diğer velilerimizi bilgilendirmek ile yükümlüyüzdür. Çocuklar iyileştikten sonra ise doktorlarından aldıkları sağlık raporuyla okula başlayabilmektedirler.

GÜVENLİK

Okulumuz bahçesi ve içi çocukların yaş düzeylerine uygun, tehlike yaratmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Sınıflarımızda kullanılan materyaller (oyuncak ve kırtasiye malzemeleri) ise yüksek standartlara sahip, anti alerjik ürünlerdir.

Temalarımız ve yaşayan değerler kapsamında ‘güvenlik’ ile ilgili konular üzerinde öğretmenlerimiz hassasiyet ile durmaktadır.

Okulumuz binasının depreme karşı dayanıklılığı uzmanlarca tespit edilmiştir.

Okulumuz 24 saat kamera sistemi ile izlenmektedir.